Gratis Consultatie

(62365) 2245 2781

Je gebit is iets waarmee je je hele leven zal moeten doen. Om een mooie glimlach te behouden gedurende je leven, is het belangrijk om goed voor je gebit te zorgen. Hierdoor is het belangrijk om ten eerste je gebit dagelijks goed te reinigen, maar daarnaast ook regelmatig een bezoekje aan de tandarts te brengen. Op deze manier weet je namelijk hoe je gebit eraan toe is, en kan indien nodig de juiste behandelingen worden gegeven om je gebit gezond en sterk te houden. Echter kan zo’n bezoek aan de tandarts erg hoog in kosten oplopen. Dit komt nou eenmaal omdat goede zorg vaak erg prijzig is. Gelukkig kun je jezelf hiervoor wel verzekeren waardoor je zeker bent van de mondzorg die jij nodig hebt. In deze tekst gaan we dieper in op het verzekeren van tandheelkunde zodat je precies weet wat de opties zijn en je hierdoor een betere beslissing kunt maken bij het afsluiten van je zorgverzekering.

 

Ik heb toch de basisverzekering?

Wat voor veel mensen onduidelijk is, is dat de kosten van de tandarts helaas niet onder de basisverzekering valt. De basisverzekering is de verzekering die elke inwoner van Nederland moet hebben. Deze verzekering zorgt er namelijk voor dat je altijd kan worden voorzien van essentiële medische zorg zoals een ziekenhuisopname, huisartsbezoek of medicijnen. Je kunt je basisverzekering online afsluiten waarbij je direct je premie kunt berekenen. Echter heb je hierbij ook de mogelijkheid om je basisverzekering aan te vullen met zorg die jij nodig hebt, of denkt nodig te hebben. Hierdoor zal je maandelijkse premie natuurlijk omhoog gaan, maar op lange termijn zul je hier dan zeker profijt van hebben. Wanneer jij bijvoorbeeld van jezelf weet dat je gebit aan de zwakkere kant is en je hierdoor regelmatig naar de tandarts moet, is het niet slim om jezelf hier dan niet voor aan te vullen op je basisverzekering. Wanneer je dit namelijk niet doet, zul je alle kosten van de tandarts zelf moeten betalen en wordt er niks verzekerd. Het is daarom altijd erg belangrijk om je zorgverzekering zorgvuldig af te sluiten en echt te kijken naar de zorg die jij nodig hebt, of denkt nodig te hebben.

 

Waarom is een tandartsverzekering zo belangrijk?

Iedereen die een mooi en gezond gebit wilt hebben heeft mondzorg nodig. Het punt hierbij is alleen dat de een het wat vaker nodig heeft als de ander. Als jij van jezelf weet dat je regelmatig pijntjes in je gebit hebt, het poetsen niet altijd even goed gaat, of iets anders waardoor je hulp van de tandarts nodig hebt, is het aan te raden om je basisverzekering aan te vullen met een tandartsverzekering. Hierdoor worden de kosten van jouw tandarts vergoed aan de hand van het pakket dat je hebt gekozen. Op deze manier weet je in ieder geval zeker dat je over de mondzorg kunt beschikken die jouw gebit nodig heeft.